Så här går det till när vi isolerar med lösull
Sprutab har verkat i över 40 år och är idag ett av de marknadsledande företagen på lösullsisolering i Stockholm, Uppsala, Mälardalen och Roslagen.
Om du behöver isolering till golv, väggar och vindsbjälklag har du kommit rätt.
Våra kunder finns bland byggföretag, stora fastighetsägare och enskilda småhusägare. Vi arbetar med de flesta material, allt ifrån mineralull till cellulosa. Det material vi använder för tilläggsisolering ska alltid vara bäst lämpat för ändamålet.
Vårt arbete kännetecknas av kvalité- och miljömedvetenhet och vi har långa och nära kundrelationer vilket bevisas när de kunder vi gjort jobb åt väljer att återkomma när det är dags igen.
Effektiv energibesparing med lösull
Lösullsisolering är ett populärt sätt att isolera på och med oss som certifierad lösullsentreprenör kan du vara trygg med ditt val. När vi utför tilläggsisolering så använder vi lösullsisolering, vilket innebär flera fördelar. De allra största fördelarna är ett behagligare hus och en sparsam ekonomi. Isolering kostar ingenting att underhålla men hjälper dig spara energi och pengar under hela byggnadens livstid.
Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med dina frågor om tilläggsisolering med lösull.
Hur lösullsisolering går till
Innan vi sätter igång gör vi en förbesiktning för att därefter kunna ta beslut om vilken produkt och medtod som bör användas. Vi gör nödvändiga förarbeten vilket till exempel kan vara vindavledare och gångbryggor.
Sedan dras slangen från lösullsaggregatet, som står på lastbilen, upp genom vindsluckan och lösullsisoleringen sprutas med lufttryck från aggregatet via slangen upp till vindsbjälklaget. En person finns hela tiden vid aggregatet och fyller på med lösull allt eftersom det behövs.
Under lösullisoleringens gång har den person som befinner sig på vinden och utför själva isoleringsarbetet alltid möjlighet att med en fjärrkontroll stoppa maskinen eller ändra inställningarna. Allt för att man hela tiden skall kunna utföra bästa möjliga isoleringsarbete.
Med lösullsisolering kommer vi åt i alla skrymslen, runt ventilationsrör och eldragningar på ett sätt som inte kan åstadkommas med traditionella isolerskivor. Lösullen sluter helt tätt och inga köldbryggor uppstår.
När isoleringsarbetet är klart kontrolleras tjockleken på isoleringsskiktet och att densiteten stämmer överens med gällande typgodkännande. Slutligen demonteras utrustning och arbetsområdet avstädas och ett isoleringsarbete som med traditionella produkter skulle ha tagit dagar att utföra har klarats av på några få timmar.